
Life Extension Super Digestive Enzymes – poboljšani probavni enzimi, 60 kapsula

Doctor's Best, Betain HCL Pepsin & Gentian Bitters, 120 kapsula

Kvalitetni probavni enzimi su prirodni sastojci koji igraju ključnu ulogu u procesu probave. Ove biološke molekule pomažu nam razgraditi složene spojeve na jednostavnije komponente, omogućujući učinkovitu probavu i apsorpciju hranjivih tvari.
Uglavnom se proizvode u žlijezdama slinovnicama, želucu, gušterači i tankom crijevu. Njihov primarni zadatak je razgraditi bjelančevine, ugljikohidrate i masti u jednostavnije oblike, koji se zatim apsorbiraju u krvotok i koriste za prehranu tijela.
Ako imate problema s probavom ili sumnjate da prehranom ne unosite sve potrebne hranjive tvari, prirodni probavni enzimi u obliku dodatka prehrani idealni su za poboljšanje probave. Kao i s probioticima, pametno je posavjetovati se s nutricionistom ili liječnikom koji će vam pomoći oko odabira proizvoda i doze.
Kao što je već spomenuto, primarni zadatak probavni enzimi je razgraditi složene makromolekule hrane, kao što su proteini, ugljikohidrati i masti, u jednostavnije spojeve koji se lakše apsorbiraju i apsorbiraju u tijelo. Svaki tip ovog enzima ima svoju specifičnu ulogu i radi na razgradnji određene skupine hranjivih tvari.
Važnost probavnih enzima stoga leži u njihovoj sposobnosti da osiguraju optimalnu upotrebu hranjivih tvari iz hrane i ojačaju probavni sustav. Njihov nedostatak ili nedovoljna funkcionalnost stoga dovodi do neugodnih probavnih tegoba (nadutost, zatvor, proljev...) i nedovoljne apsorpcije hranjivih tvari, što je povezano s cijelim nizom zdravstvenih komplikacija.
Probavni enzimi dijele se u tri osnovne skupine: proteolitički enzimi, lipaze i amilaze.
Proteolitički enzimi odgovorni su za cijepanje proteina u pojedinačne aminokiseline. To uključuje skupinu enzima koji se nazivaju proteaze. Proteaze razgrađuju proteine u prehrani na manje peptide i aminokiseline, čime omogućuju njihovu apsorpciju u tijelu. Na taj način osiguravaju dostupnost aminokiselina za regeneraciju i stvaranje novih proteina u tijelu.
Lipaze su probavni enzimi koji imaju ključnu ulogu u razgradnji masti. Njihova glavna funkcija je cijepanje masti na glicerol i masne kiseline, što omogućuje njihovu učinkovitu apsorpciju i korištenje u tijelu. Lipaze se proizvode u gušterači, au manjoj mjeri iu želucu. Nužni su za preradu masti iz hrane i njihovo korištenje za energetske potrebe i sintezu masnih rezervi.
Amilaze su probavni enzimi koji su važni u razgradnji ugljikohidrata, posebno škroba i glikogena, u jednostavnije šećere. Ovim postupkom moguće je osigurati apsorpciju i korištenje ugljikohidrata u tijelu. Amilaza se nalazi u slini - proces probave ugljikohidrata počinje u ustima. Također se događa u gušterači i tankom crijevu, gdje se ugljikohidrati nastavljaju razgrađivati u manje šećere, koje tijelo zatim može apsorbirati.
Najvažniji probavni enzimi uključuju:
Dodaci prehrani koji sadrže probavni enzimi posebno su prikladni kod poremećene probave (nadutost, zatvor, proljev...) ili kada je potrebno poboljšati apsorpciju hranjivih tvari u organizam.
Probavni enzimi dobra su ideja čak i kada ako patite od intolerancije i imate problema s probavom određene hrane, poput laktoze, glutena ili drugih potencijalnih alergena.
Pročitajte više: Poboljšajte probavu s nedostatkom probavnih enzima: praktični savjeti i preporuke
Prilikom odabira prikladnog dodatak prehrani koji sadrži probavne enzime moraju se slijediti sljedeće točke:
Većina probavnih enzima stabilna je na nižim temperaturama. Stoga ih po mogućnosti čuvajte u hladnjaku. Provjerite jesu li dobro zatvoreni i zaštićeni od izravne sunčeve svjetlosti.
Ovdje u Vitaherbals našim kupcima nudimo širok izbor dodataka prehrani koji sadrže kvalitetu i prirodni probavni enzimi . Svi ovi proizvodi osmišljeni su s naglaskom na njihovu kvalitetu i učinkovitost. Bez glutena su i pogodni i za vegetarijance.
Svaka kapsula dodatak prehrani Doctor's Best Probavni enzimi opskrbljuje tijelo enzimima dizajniranim za optimalnu pomoć pri probavi masti, bjelančevina i ugljikohidrata prisutnih u kuhanoj i sirovoj hrani.
Osim toga, mješavina pruža dodatnu podršku za alfa-galaktozidazu i beta-glukanazu za razgradnju povrća , grah i žitarice. Također sadrži enzime poput glukoamilaze i invertaze koji pomažu u probavi šećera. Naravno, ovdje ćete pronaći i prijateljske bakterije koje podržavaju optimalnu crijevnu mikrobiotu.
Posjetite našu web stranicu i nabavite kvalitetne probavne enzime na Vitaherbals danas i počnite prirodno podržavati svoju probavu. Uložite u svoju zdravu probavu i uživajte u blagodatima prirode sada!
Pročitajte više