
Nutrex Hawaii, Hawaiian Spirulina Pacifika® 1000mg, 180 tableta

Nutrex Hawaii, havajska spirulina Pacifika® u prahu 454g

Nutrex Hawaii, havajska spirulina Pacifika® u prahu 142g

📢 Režim godišnjeg odmora: Narudžbe mogu biti poslane s manjim kašnjenjem. Hvala na razumijevanju! 🙏
Spirulina je mikroskopska alga, koja spada među modrozelene alge. Njena boja je uzrokovana prisustvom pigmenata klorofila i fikocijanina. Raste u slatkim i morskim vodama te se ističe visokim udjelom proteina, vitamina, minerala i antioksidansa.
Spirulina je bogata hranjivim tvarima i sadrži više od 100 različitih hranjivih tvari. Među najvažnijima su proteini, vitamini A, B, C, D, E i K, minerali poput željeza, kalcija i kalija, kao i važne aminokiseline i antioksidansi. Ova kombinacija hranjivih tvari čini spirulinu izvrsnim prirodnim dodatkom prehrani.
Korištenje spiruline donosi brojne zdravstvene prednosti. Među najvažnijima su:
Spirulina je dostupna u obliku tableta i praha, što omogućuje jednostavno i praktično korištenje.
Spirulina tablete su jedan od najpopularnijih načina korištenja ovog prirodnog dodatka prehrani. Tablete dolaze u više veličina, a doza je obično navedena na pakiranju. Prednost tableta je u tome što su ih lako nositi i koristiti bilo gdje.
Spirulina u prahu može se dodati u smoothieje, sokove ili druga jela. Ovaj način upotrebe je prikladan za one koji preferiraju prirodni oblik i žele veću fleksibilnost u doziranju.
Ispravna doza spiruline ovisi o pojedincu i njegovim potrebama. Preporučena dnevna doza kreće se od 1 do 3 grama za prah i od 3 do 6 tableta. Važno je pridržavati se preporučene doze i posavjetovati se s stručnjakom.
Općenito, spirulina je sigurna i dobro se podnosi. Međutim, neki pojedinci mogu imati alergijske reakcije na spirulinu. Prilikom prve primjene preporučuje se pratiti moguće nuspojave i u slučaju neželjenih reakcija posavjetovati se s liječnikom.
Pri odabiru spiruline važno je obratiti pažnju na kvalitetu i podrijetlo proizvoda. Preporučuje se odabrati certificirani proizvod koji je uzgojen u kontroliranim uvjetima i ne sadrži dodatke ili onečišćenja. Također, važan je i način obrade koji može utjecati na očuvanje hranjivih tvari u proizvodu.
Pročitajte više